maanantai 28. marraskuuta 2011

Alkaa jo näyttää talolta!



Keittiö.

Olohuone.
Taloa on nyt rakennettu kaksi viikkoa ja aluskate sekä ikkunat ovat viimeisimmät aikaansaannokset. Talon parissa ahertaa vielä Mammuttihirren asennusporukka, ehkä parin viikon päästä se on heidän osaltaan valmis. Ainakin kattopellit, kuistien rakenteet, ovet sekä jonkin verran laudoitusta ja panelointia puuttuu vielä. Hirsirunko nousi kolmessa päivässä, kattotuolit ja aluskate yhdessä. Koko runkoa ei tosin ahkeroitu kerralla, vaan välipohjapalkit ja -pilarit asennettiin välissä. Päätykolmiot tehtiin maanpinnalla valmiiksi ja nostettiin sitten kattotuolien kanssa paikoilleen. Nosturiaika on selvästi kallista, nosturin ollessa paikalla töitä tehdään hiki hatussa ja urakoidaan nosturia vaativa osuus kerralla valmiiksi. 

Sisälläkin on jo helppo hahmottaa huonetiloja, kun välipohjaa kantavat pilarit ja seiniä tukevat följärit on jo asennettu. Följärit tulevat meillä melkeinpä jokaisen ulkoseinästä lähtevän väliseinän kohdalle ja ne jäävät väliseinärakenteen sisään. Joissakin taloissa olen nähnyt niitä laitettavan myös seinien ulkopuolelle ihan esille, aika näyttävän näköistä sekin. Följärit ovat siis sellaisia pystypuita, joita käytetään tukemaan pitkiä hirsiseiniä, etteivät ne ala vääntyä ja pullistella. Meillä pisimmät hirret olivat 11,5 m. Tuossa keittiökuvassa näkyy yksi följäri ikkunoiden välissä.

Ensimmäinen reklamaatiokin piti tehdä: yksi ikkuna oli toimitettu ilman kiinteää painiketta. Siitä ei pitäisi tulla isompaa hankaluutta, pokat kuulemma voidaan vain vaihtaa samaan karmiin.

2 kommenttia:

  1. No alkaa todella näyttää talolta jo! Onnittelut:). Teillä jää kanssa sisäpinta hirrelle, eiks vaan? Sen verran näytti paksulta hirsi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Jää sisäpinta hirrelle, vaaleaa kuultokäsittelyä on ajateltu. Hirsi on 270mm paksua. Väliseinät meillä sitten tulee gyprocista.

    VastaaPoista