lauantai 19. marraskuuta 2011

Talo nousee

Olihan ne viimeiset viikot talotoimitusta odotellessa pitkiä. Ensin tuntui aika loppuvan kesken pohjatöiden kanssa, mutta lopulta nekin hoituivat hyvissä ajoin pois alta. Sitten vaan odoteltiin. Ja odoteltiin. Ja odoteltiin. Viikon päästä hirsitoimituksesta tulivat asentajat ja talo alkoi nousta. 
Siitä se lähtee! Ensimmäisenä päivänä päästiin kolme kierrosta eteenpäin. Sokkelin päälle tuli bitumihuopakaista.
Tässä näkyy lohenpyrstötyyppinen nurkkasalvos. Mammutin citynurkat on kaukana vanhanajan pitkistä nurkista. Jiirinurkka kelpaa kaupunkialueella vaikka ilman nurkkalautoja. Nurkassa on tiivisteenä tuommoista solumuovin tai vaahtomuovin tyyppistä nauhaa. Tällainen nurkka on paljon tiiviimpi kuin perinteinen, sanoi myyntimies. Osa rei'istä on asennukseen liittyviä ja osa sähköporauksia.
Tässä näkyy pellariveet, joita tulee kaksi riviä joka hirren päälle.
Taloa sivulta, olohuoneen ja keittiön ikkunat, ihan vasemmalla terassin takana pesuhuoneen ikkuna.
Runko kadun puolelta. Keskellä näkyy etuovi, sen vasemmalla puolella keittiön ikkuna, oikealla puolella makuuhuoneen ikkuna ja ihan oikealla näkyy autotallia. Hirret on peitelty löyhästi tuommoisella muovikaistaleella säänsuojaan.
Hurjan näköistä, kun asentajat seikkailevat rungon päällä ilman mitään turvavarusteita. Kun hirsi saatiin asemiinsa, kaveri hyppäsi vielä irtonaisen hirren päälle ja hakkasi sen paikoilleen lekan kanssa. Tätä tehtiin myös pimeässä, parin valonheittimen turvin. Kaikkeen tottuu? Asennus on sentään säästä riippuvainen eli sateessa ei hirsillä liukastella.

4 kommenttia:

  1. Hei!

    Ihailin tuossa hirsitalonne "jiirinurkkaa". Itsellä alkaisi olla taloprojekti kanssa ajankohtainen ja hirsitalo kiinnostaisi kovasti. Onko tuo ko. nurkkaratkaisu ollut teidän mielestänne toimiva, eli talvella nurkat eivät ole aivan pakkasen puolella? Oletteko ollut muuten tyytyväisiä hirteen runkomateriaalina? Kiitos vastauksista jo etukäteen.

    Ilkka

    VastaaPoista
  2. Mukava seurata näitä projekteja. Meilläkin on rakentaminen alkamassa. Pitäisi kalliomurskaa tilata pihamaalle. Meiltä talo löytyy, mutta viereen tulee nyt autokatos kesällä. https://www.lofgrenky.net/sorakuljetus

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näytti. Meidän naapurilla on juuri kuljetuspalvelu etsinnässä, sitten kun se on löytynyt alkaa heilläkin urakka tontilla, joka ei ole kovin kaukana meistä. Kiva, kun kuitenkin pysymme naapureina. https://www.kuljetusnuikka.fi/kuljetuspalvelut

    VastaaPoista
  4. Paljon on töitä tehtävänä. Talon rakentaminen voi olla stressaavaa puuhaa. Onko teillä kuljetuspalvelu apuna? Meillä olisi semmoiselle tarvetta. Kohta alkaa nimittäin taloprojektin suunnittelu meilläkin.

    VastaaPoista